Nieważne jak nazwalibyście te potrawy – i tak mają super moc!
W ostatnich dniach Instytut Żywienia i Żywności opublikował nową Piramidę Zdrowego Żywienia i Stylu Życia Dzieci i Młodzieży w wieku 4 – 18 lat. W ten sposób IŻŻ przedstawia nowe zasady prawidłowego żywienia, których stosowanie jest obowiązkiem placówek zbiorowego żywienia dzieci i młodzieży.
Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia w sprawie wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży, przedszkola i szkoły muszą stosować się do norm zalecanych właśnie przez IŻŻ. Oznacza to kolejną zmianę w zasadach tworzenia jadłospisów i sposobie przygotowania posiłków dla dzieci.
Kluczowym pytaniem, jakie ponownie nasuwa się Osobom odpowiedzialnym za szkolne i przedszkolne kuchnie jest:
Czy da się połączyć zdrowe ze smacznym
i nadal gotować tak, żeby dzieci chciały jeść?
Wszystkich, którzy chcą gotować pysznie i w zgodzie z nowymi normami, zapraszamy na jedyne warsztaty w Polsce:
Na warsztat zapraszamy intendentów, kierowników kuchni, kucharzy, dyrektorów przedszkoli, szkół i innych placówek edukacyjnych, a także nauczycieli i rodziców zainteresowanych wprowadzeniem zdrowych nawyków żywieniowych u dzieci.
* Zgodne z nowymi normami żywienia obowiązującymi w 2019 r.
Wydawca czasopism oraz publikacji elektronicznych dla nauczycieli, dyrektorów szkół oraz przedszkoli. Organizator szkoleń i praktycznych kursów wspierających grono pedagogiczne w nowoczesnym zarządzaniu placówką oświatową.
61 847 11 34 696 591 020
biuro@semantika.pl
www.semantika.pl
ul. Żuławska 10, 60-412 Poznań
KRS: 0000470869, Sąd Rejonowy w Poznaniu,
VIII Wydział Gospodarczy KRS
NIP: 7773232650, REGON: 302483298
© Copyright 2019 | Grupa Wydawnicza Semantika Sp. z o.o.